Ariel är en sjöjungfru som är mycket intresserad av det som finns ovanför ytan. En stormig natt räddar hon prins Eric efter en förlisning och blir kär i denna ytvarelse. Ariel tar hjälp av den onda sjöhäxan Ursula som hjälper henne att bli människa i utbyte mot hennes röst. Men ger inte Eric henne den sanna kärlekens kyss kommer hon åter bli en sjöjungfru och Ursulas tjänarinna i evig tid.
Jag upptäckte nu när jag såg den att disney filmer inte är så snälla mot barn som de verkar vara.. I den här så säger Ursula Slyna.. och i Pongo och de 101 dalmatinerna så säger de kärring någon gång... Jag kommer inte ihåg exakt var men jag vet att jag har hört det... Men man måste bara älska frasen: "Så nu har du gått och betuttat dig i den där människan"

I rollerna hittar vi Rene Auberjonois som Loui, Christopher Daniel Barnes som Eric, Jodi Benson som Ariel, Pat Carroll som Ursula, Paddi Edwards som Flotsam och Jetsam (ursulas medhjälpare), Buddy Hackett som Mosart, Jason Marin som Blunder, Kenneth Mars som Triton, Samuel E. Wright som Sebastian

Genre: Den har filmen kan gå under både tecknat/animerat och familj/äventyr men eftersom jag tror alla förstår att den går under familj så satte jag den under tecknat/animerat eftersom alla tecknade filmer är familjefilmer

(det jag skriver om filmerna och betygen är vad JAG tycker och jag kan inte garantera att ni tycker likadant om filmerna som jag. Men jag kan rekomendera filmer och sen är det upp till er om ni tittar på den eller inte.)
Kommentarer

Skriv vad du har att säga:

Ditt namn?
Ska vi komma ihåg dig?

Kan jag nå dig via mail? (den publiceras ej)

Har du en blogg?

Nu till det du ville

Trackback