Ariel, hennes systrar och deras mamma - drottning Athena - älskar musik över allt annat och lever lyckliga i Atlantica. Men lyckan förvandlas plötsligt till tragedi då Athena fångas av pirater och försvinner. Ariels pappa, havsguden Triton blir förkrossad och förbjuder all musik i hela havet, för all framtid! Men Ariel kan inte tänka sig ett liv utan musik, och börjar i hemlighet leta efter andra som delar hennes dröm. Hon träffar fisken Blunder och den calypsosjungande krabban Sebastian. Tillsammans blir de bästa vänner och kompanjoner i ett riskfyllt uppdrag: Att återföra musiken till Atlantica! Det här var ännu en bra fortsättning av Ariel och hennes äventyr.. Fast i den här filmen så får vi se hur allt började.. Sångerna fortsätter även fast musiken är förbjuden och jag ångrar inte  att jag såg denna film..
I rollerna hittar vi: Jodi Benson som Ariel, Samuel E. Wright som Sebastian, Jim Cummings som Kung Triton, Parker Goris som Blunder, Sally Field som Marina
Genre: Filmen är tecknad som alla kanske ser och förstår.. men den kan även ingå i genren äventyr..(det jag skriver om filmerna och betygen är vad JAG tycker och jag kan inte garantera att ni tycker likadant om filmerna som jag. Men jag kan rekomendera filmer och sen är det upp till er om ni tittar på den eller inte.)
Kommentarer

Skriv vad du har att säga:

Ditt namn?
Ska vi komma ihåg dig?

Kan jag nå dig via mail? (den publiceras ej)

Har du en blogg?

Nu till det du ville

Trackback